Makó és környéke

2015.09.13. 21:47

Felajánlásokból szépül az óvoda

A közösségi oldalon kért segítséget a helyiektől Pitvaros polgármestere.

Munkatársunktól

Az óvoda homlokzatát szeretnék felújítani, szigetelni. Néhány óra alatt több felajánlás érkezett, mint gondolta volna.

2010-ben az emlékezetes jégvihar alaposan megtépázta a pitvarosi óvoda külső falait. Az önkormányzat szeretné felújítani a gyermekintézmény homlokzatát, de pályázataik eddig nem nyertek.

– Az elmúlt években számos fejlesztést végeztünk el az óvodában, részben pályázati forrásból, illetve önerőből. Napelemet kapott az épület, áttértünk a biomasszafűtésre, kicseréltük a nyílászárók felét, ezekhez kaptunk támogatást. A települési kasszából az étkező padlózatát újítottuk fel, légkondicionálót szereltünk be, új bútorokat és tévét vásároltunk. A homlokzat viszont nagyon csúnya. Ezen szeretnénk változtatni – mondta Radó Tibor. Pitvaros polgármestere azt kérte a helyiektől, ha valakinek van bármilyen kimaradt hőszigetelő anyaga, például ragasztó, élvédő, háló, nikecell vagy nemes vakolat, ajánlja fel az óvodának.

– Magam is meglepődtem, hogy néhány óra alatt mennyi felajánlás érkezett: mintegy 100 ezer forint értékű alapanyag, 80 ezer forint készpénz. A szülői munkaközösség tagjai közül is többen jelezték, hogy anyagilag és munkával is támogatják a kezdeményezést.

Az önkormányzat várja a további felajánlásokat, hogy kívülről is megszépüljön a gyermekintézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!