Makó és környéke

2010.12.27. 20:10

Felmérik a Honvédot

Makó - Központi mellett helyi segítségre is szükség van a mélyen fekvő, belvizes Honvéd városrészben Makón – mondja képviselője, Sánta Sándor. Most felmérik, hol és mit kell segíteni.

Munkatársunktól

Felmérést készít az önkormányzat a makói Honvéd városrész ingatlanairól, az ottani közegészségügyi állapotokról a tisztiorvosi szolgálat közreműködését is kérve – a körzet önkormányzati képviselője, Sánta Sándor interpellációja nyomán. Honvéd Makó legrosszabb földrajzi helyzetben lévő városrésze: jóval alacsonyabban fekszik, mint a többi, ezért nagyon belvizes. Rendszeres probléma a felgyülemlő csapadék, az emiatt megrongálódó, felvizesedő ingatlanok, de az is, hogy a szennyvízaknák nagyon hamar megtelnek.

[namelink name="Sánta Sándor"] arra hívta fel a figyelmet a legutóbbi testületi ülésen, hogy a városrészben élők a nyári belvíz után nem kaptak semmilyen segítséget ingatlanaik rendbetételéhez. Nagyjából húsz olyan ház lehet, amely nemcsak megrepedezett, hanem fel is vizesedett, ezért többen asztmával, légzési gondokkal küzdenek. Legalább egy tisztasági meszelésre szükség volna, ugyanakkor sokan még ezt sem engedhetik meg maguknak – mondja a háziorvosként dolgozó képviselő.

A segítséget kérő honvédi lakosok egy levelet kaptak az önkormányzattól, amely szerint kérelmüket továbbították a térség parlamenti képviselőjének. Sánta Sándor szerint természetesen központi segítségre is szükség van, de helyben is meg kell tenni, amit lehet – a felmérés ennek lesz az első lépése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!