Makó és környéke

2012.01.20. 16:11

Fölavatták Makó új fürdőjét

Makó - Fölavatták a tíz medencével, közel 4 milliárd forintból megépült makói Hagymatikumot. Az ünnepségen elhangzott, a város tovább akarja bővíteni a fürdőt, a Magyar Turizmus Zrt. pedig segít abban, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a létesítmény híre.

Bakos András

További támogatást, jó szándékú javaslatokat, ötleteket kért a makóiaktól a városi turizmus fejlesztéséhez [namelink name="Buzás Péter"] polgármester a Makói Hagymatikum Fürdő pénteki avatásán.

Az ünnepséget az új létesítmény előtti téren tartották, most is nagyon sokan eljöttek. A polgármester a beruházás minden résztvevőjének köszönetet mondott. Külön megemlékezett Makovecz Imréről, az épület megálmodójáról, egyik tervezőjéről. A közel 4 milliárd forintból megépített, 470 parkolóhellyel tervezett új fürdő most 100 embernek ad munkát. Azt várják tőle, hogy a vendégeket a városba hozza, és további 4-600 munkahelyet hozzon létre, a fürdőlátogatókat kiszolgáló vállalkozások révén.

Buzás arra biztatta a jelenlévőket, hogy létesítsenek panziót, vendéglőt vagy másféle szolgáltatást, de mindenképp legyenek jó szívvel a fürdő iránt, kedvesek a városban időző vendégekhez, mert így gyermekeik, unokáik juthatnak megélhetéshez. A Hagymatikum így nyithat új korszakot a város történetében. Makó folytatja a mostantól Makovecz Imre nevét viselő tér rekonstrukcióját, és meg akarja építeni a korábbi tervben szereplő 25 méteres medencét és a nagy gyermekrészleget is.

Átgondolt, nagyra hivatott ez a fürdő, mert minden korosztály jól érezheti magát benne; ebből a szempontból lesz jobb, mint sok korábban épült magyarországi wellness-központ – mondta [namelink name="Horváth Gergely"], a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Megígérte, az állami cég segít abban, hogy a fürdő híre eljusson a turistákhoz, és eljöjjenek megnézni – az azonban már a makóiakon múlik, hogy az egyszeri turisták visszatérő vendégekké válnak-e.

[namelink name="Szentpéteri Csilla"] zongoraművész, Makó város arca zenésztársaival eljátszotta több népszerű darab mellett erre az alkalomra komponált Makói idilljét, [namelink name="Miklóssy Ferenc"], a kivitelező Keviép Kft. igazgatója pedig átadta a fürdő kulcsát – ezzel a kész épületet – a polgármesternek. A város néhány nappal ezelőtt kifizette az építés díjának utolsó részletét is.

Buzás: mindenképp legyenek jó szívvel a fürdő iránt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

[namelink name="Kovacsics Imre"] fürdőigazgató megígérte, tisztességgel és becsülettel fogják működtetni a Hagymatikumot, és Makovecz Imréről megemlékezve azt mondta, aki járt már azért Párizsban, hogy megnézze az Eiffel-tornyot, és Rómában, hogy lássa a Colosseumot, tudja, miért fontos ez az épület Makónak. Várható, hogy ezt a házat minden magyar ember meg akarja nézni legalább egyszer. Miközben a szalagot átvágták, [namelink name="Makovecz Pál"] vezényletével a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai játszották [namelink name="Vedres Csaba"] Köszöntő című művét, amely Makovecz Imre 60. születésnapjára íródott. Az avatás után megnyílt az épület, akik bementek, egyelőre múzeumi papucsban nézhettek körül.

A fürdőzők számára délután négykor nyílik meg a Hagymatikum. A főbejárat előtti téren az üzemeltető meglepetéssel várja az érdeklődőket. Az egész napos felnőtt belépőjegy hétköznap 2200 forintba, hét végén 2400-ba kerül, Makó-kártyával viszont féláron lehet bemenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!