Makó és környéke

2015.08.26. 21:46

Gasztrosarok a pitvarosi magtárban

Pitvaros önkormányzata szeretné, ha a település régi, hagyományos épületei 2016-ra megszépülnének. Jövőre lesz 200 éves a falu. <br>

Kovács Erika

Pitvaroson a tájház mellett található egy régi magtár. A 90-es években került magánkézbe. Tulajdonosa le akarta bontatni, hogy a területre új házat építsen, de az akkori képviselő-testület a régi épületet helyi védelem alá vonta. Az önkormányzat 2014-ben megvásárolta az ingatlant.

– Állagmegóvás céljából, önerőből, kívülről felújítottuk a magtárt. A következő lépésben a tetőszerkezetre szeretnénk sort keríteni, majd az épületbelsőre is. A jövőbeni tervünk az, hogy egy kis gasztrosarok váljon a magtárból, az udvarán szalonnasütővel és kültéri kemencével – mondta Radó Tibor polgármester.

A településen több régi épület is magánkézben van. Az önkormányzat arra szeretné ösztönözni a különböző rendeltetésű építmények tulajdonosait, hogy a település alapításának 200. évfordulójára, a lehetőségek függvényében szépítsék meg a Pitvaros múltjához tartozó régi ingatlanokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!