Makó és környéke

2009.03.22. 19:29

Gazdatalálkozó volt Maroslelén

Maroslele - Ötödik alkalommal rendeztek térségi gazdatalálkozót péntek este Maroslelén. A találkozóra több mint kétszázan jöttek el a makói térség falvaiból, sőt még Hódmezővásárhelyről is – a résztvevők két agrártémájú előadást hallgathattak meg, majd helyben főzött pörköltvacsorát kaptak a művelődési házban.

Munkatársunktól

Az első előadó Nagy Sándor, Kistelek polgármestere volt, aki azt mutatta be, miképp tudja egy önkormányzat segíteni a termelőket azzal, hogy ösztönzi egy hűtőházzal is rendelkező gazdaszövetkezet megalakulását. Ebben ma már 86 ember vesz részt, és 3 milliárdos árbevétele van. Szakál Sándor a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal képviseletében pedig arról beszélt, hogy közeleg a földalapú támogatások igénylési határideje. Ezeket már kizárólag elektronikus úton fogadják, ez azonban Csongrád megyében aligha okoz gondot: az igénylések 96 százaléka már tavaly is így futott be. Egyéb támogatási formákkal ellentétben a földalapú esetében nem várható, hogy késnek a kifizetések – tette hozzá.

A találkozót szervező Maroslele polgármestere, Martonosi György, úgy nyilatkozott: most különösen nagy szükség van a gazdák összefogására, hiszen a válság miatt a kormány 30 milliárd forintot készül kivonni az ágazatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!