Makó és környéke

2016.11.11. 19:10

Guinness-rekord született a Galamb nyílt napján - galériával!

Leendő diákjait csábította a Galamb-szakközép. Pénteken rendezte nyílt napot az iskolában.

Sz.I.M.

– Még sosem ültem ilyen kocsiban. Az iskolát ugyan nem ismertem eddig, de az autó nagyon tetszik! – mondta a makói Galamb József agrárszakképző bejáratánál, egy Ford T-modell volánjánál ülve a Csanádpalotáról érkezett Gera Natália. Barátnőjével, Nagy Rebekával azért foglalhattak helyet az évszázad autójának választott jármű ma is működőképes példányában, mert nyílt napot tartott a kocsi tervezőjének nevét viselő intézmény.

Nyílt nap a Galamb iskolában. Fotó: Szabó Imre

Az iskola egész napos rendezvényén meg lehetett kóstolni a tangazdaság termékeiből a diákok által készített finomságokat, lehetett csokrokat kötni, megnézni és kipróbálni a különböző mezőgazdasági óriásgépeket. A fő cél persze az volt, hogy felhívják a továbbtanulók figyelmét az intézményre. Fejtek műtehenet, volt traktoros ügyességi vetélkedő, gyógynövény- és gombatermesztési bemutató is.


Guinness-rekord is született: a szegvári Sinka Zsolt 4,4 méterre húzott el egy traktort, ami után 6 pótkocsit kötöttek, azokon összesen 250 emberrel.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!