Makó és környéke

2014.11.12. 19:47

Gyűjtik Makón az abroncsot

Makó - Rendszeresen visszatérő probléma Makón az illegális hulladéklerakó helyek kialakulása, amelyekhez gyakran visznek gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat is.

Munkatársunktól

Most várhatóan legalább ez utóbbi kettőből kevesebb kerül az utcára, ugyanis akciós begyűjtést rendeznek szombaton. A gumiabroncsok és elektronikai hulladékok szervezett gyűjtését a városi önkormányzat kezdeményezésére hirdette meg a szolgáltató, a vaskúti székhelyű Felső-bácskai Hulladékgazdálkodási Kft.

A feleslegessé vált holmik fogadására 6 gyűjtőpontot alakítanak ki a városban: a gerizdesi ABC-nél, az Állomás téren, a honvédi vásártéren, a Hollósy Kornélia utcában, a Vásárhelyi és a Síp utca, illetve a Vásárhelyi és a Váradi utca sarkán. Mindegyik helyen két konténer lesz: egy a guminak, egy az elektromos holminak, a jelentkezőket pedig szombaton reggel 7-től délután 3-ig fogadják.

Az összegyűlt hulladékot a cég bontóüzemébe szállítják, ahol szakszerűen előkezelik.

A cél az, hogy a hulladékok minél nagyobb mértékben hasznosuljanak, illetve a környezetre, emberre veszélyt jelentő anyagokat ellenőrzött körülmények között kezeljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!