Makó és környéke

2009.09.21. 16:53

Hamis bugyik és zoknik Nagylaknál

Összesen 21.500 kilogrammnyi hamis márkajelzésű textilárut - többek között gyermek bugyikat és zoknikat - találtak egy török kamionban a nagylaki határátkelőhelynél - tájékoztatott a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense.

MTI

A jövedéki ellenőrzést végző pénzügyőrök még vasárnap állítottak meg az okmányok alapján 21.500 kilogramm textilárut Törökországból Horvátországba fuvarozó kamiont - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Némedi Varga Éva.

A raktérben összesen 35.400 darab márkajelzéssel ellátott gyermek bugyit, zoknit, pizsamát, pólót, pulóvert, valamint szabadidő nadrágot találtak. A szakértői vélemény alapján a megtalált ruházati termékek hamisak, azokat a védjegy- illetve szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül állították elő.

A vámhatóság a 17 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése, valamint szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett miatt eljárást indított - tudatta az őrnagy.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!