Makó és környéke

2008.03.05. 10:47

Hamis okmányok a Bibliában

Kiszombor - Kedd délután két román állampolgár egy 1990–s Renault típusú személygépkocsival jelentkezett belépésre a kiszombori határátkelőhelyen. Az útlevél-ellenőrzés Európai Uniós állampolgárt megillető minimum ellenőrzésnek indult.

Delmagyar.hu

Az úti okmányok, román személyi igazolványok eredetiségének, érvényességének vizsgálata során az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a női sofőr és a vele utazó férfi kerüli a szemkontaktust vele.

Ellenőrzés céljából elkérte a Renault személygépkocsi forgalmi engedélyét, melyben vegyi-mosásra utaló nyomokat fedett fel. További vizsgálat céljából a személyeket, valamint a gépjárművet alapos ellenőrzés alá vonta. Kiderült, hogy a személygépjárművet francia hatóságok kivonták a forgalomból, és annak forgalmi engedélyét leérvénytelenítették. A tüzetes átvizsgálás eredményeként a Renault kesztyűtartójából, egy Bibliában elrejtve négy darab hamisított román magánútlevél került elő.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a jármű forgalmi engedélyéből vegyszerrel kimosták az érvénytelenítő bélyegző-lenyomatot, valamint a román okmányok adathordozó oldalát számítás-technikai eszközök segítségével leutánozták, azt ismeretlen személyek nevére állították ki. A román hölgy és férfi Franciaországba szeretett volna eljutni, és a hamisított útleveleket ott értékesíteni.

A nő és a férfi visszairányításra kerültek, velük szemben a büntetőeljárást a román határőrizeti szerv folytatja le, közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hamis bolgár személyi igazolvány Nagylakon

A nagylaki határátkelőhelyen tegnap a kora reggeli órákban egy bolgár állampolgár jelentkezett belépésre. Az útlevél-ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az ellenőrzésre átadott bolgár személyi igazolvány jó minőségi hamisítvány. Azt egy eredeti személyi igazolvány mintájára nyomda-technikai eszközök segítségével leutánozták.

A személy visszairányításra került, vele szemben a büntetőeljárást a román határőrizeti szerv folytatja le, közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!