Makó és környéke

2010.09.15. 21:09

Hétvégi falunapok Csongrád megyében

Kiszombor, Maroslele - Holnap délután fél 6-kor zászlófelvonással indul a falunapok rendezvénysorozata Kiszomboron.

Munkatársunktól

Az ünnepélyes megnyitó 6-kor lesz árvízi kiállítással és könyvbemutatóval, köszöntőt Szegvári Ernőné polgármester mond, a tárlatról és a kötetről pedig Berta Tibor megyei levéltárigazgató-helyettes szól. Szombat reggel 10-től várják a programok az érdeklődőket a falu főterén és környékén. A zenés ébresztő után a Napforduló együttes koncertezik, 11-kor a Dáridó csoport gyerekműsora lesz látható, délben a temesvári Harmónia tánccsoport, fél 1-kor pedig a makói mazsorettlányok szórakoztatják a közönséget. Délután egykor helyi néptáncosok lépnek fel, majd egymás után kezdődnek a zenés programok. A zászlólevonást követően fél 8-kor Dáridó lesz, majd a Black Sheeps tánccsoport lép színpadra. A nap utcabállal zárul. Vasárnap reggel 9-től horgászversenyt és focitornát tartanak, délután 1-től pedig állatsimogató, lovaglás és játszóház várja a gyerekeket.

Holnap kezdődik a falunapok 3 napos programsorozata Maroslelén is. Délután 1-kor zászlófelvonás lesz a falu főterén, majd ünnepi testületi ülést tartanak a községházán – Rozsnyai János megnyitja a Maroslele madártávlatból című fotókiállítást, bemutatva a Lelei Füzetek című kiadványsorozatot is. A művelődési házban 3 órakor nyílik a mezőgazdasági és vadászati kiállítás, fél 4-kor pedig a szennyvízberuházást bemutató tárlat. Az elszármazottak találkozóját 4-kor, az idősotthonban tartják. Este 8-kor élő koncertet ad a főtéren az Edda művek. Szombat délután 1-kor nyitja meg Martonosi György polgármester a térségi gazdatalálkozót és bográcsbajnokságot a főtéren, ahol egészségsátor és veteránjármű-találkozó is lesz. Fél 4-től népdalosok és néptáncosok lépnek fel, 5-kor rodeóbika-bajnokságot rendeznek, 6-kor amatőr nótaénekesek dalolnak, 9-től pedig a Gold Fire táncegyesület lép föl. Az este a helybeli I-6 Rock Band koncertjével zárul.
A vasárnap a sporté lesz – többek között ekkor avatják fel a lovas szabadidőközpontot, de lesz ifjúsági és felnőtt labdarúgótorna is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!