Makó és környéke

2011.10.13. 22:10

Illegális lerakó a makói saroktelken

Makó - Néhol már a gyom is benőtte a szeméttel megtöltött nejlonzsákokat a makói Eötvös és Vásárhelyi utca sarkán évek óta üresen álló telken.

Munkatársunktól

Valaha itt épület is volt, egy időben például élelmiszerbolt működött benne – ezt azonban régen lebontották. A kerítésnek is már csak az oszlopaiból van meg néhány. A területen jó tucatnyi zsákot számoltunk össze, amikor ott jártunk.

Egy közelben lakó olvasónk, [namelink name="Székely József"] azt mondta, a telek patkányok búvóhelye is egyben, ezért a környéken élőknek sok a gondjuk vele. Úgy véli, ez egyértelműen a tulajdonos hibája: ha rendesen elkerítené, megszűnne a probléma.

Gyomtenger, szemeteszsákok a Vásárhelyi és az Eötvös utca sarkán. Fotó: DM/DV

Gyomtenger, szemeteszsákok a Vásárhelyi és az Eötvös utca sarkán.
Fotó: DM/DV

Úgy tudjuk, a telek magántulajdonban van, és volt már szomszéd, aki panaszt is tett az önkormányzatnál. A városban egyébként idén eddig 10-nél kevesebb bejelentés érkezett hulladéklerakó helyekről a polgármesteri hivatalba. Mindegyiket kivizsgálták, a hulladékot pedig elszállították. Ez lesz a sorsa a sarki telken lévőnek is – tudtuk meg a városházán, ahol azt is hangsúlyozták: aki közterületen, nem az arra kijelölt helyen szemetet helyez el, szabálysértést követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!