Makó és környéke

2012.12.06. 21:09

Ismét tárgyaltak a makói kórházról

Makó - Ismét elhangzott, hogy a makói és a vásárhelyi kórház egyaránt tagkórház lesz, de hogy milyen intézménynek a tagkórháza, azt most dolgozzák ki szakértők bevonásával. A következő egyeztetésre akkor kerül sor, ha megalkották ezeket a szervezeti kereteket.

Munkatársunktól

Nem sok újdonság derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amit arról az egyeztetésről tartottak, amelyen a makói térség polgármesterei, valamint az intézményt képviselő [namelink name="Baráth Lajos"] és [namelink name="Kallai Árpád"] tárgyalt a Dél-alföldi térségi Egészségszervezési Központ igazgatójával, Mészáros Jánossal a makói kórház ügyéről. A városházi megbeszélésre azt követően került sor, hogy erre nemrégiben az egészségügyért felelős államtitkár, [namelink name="Szócska Miklós"] ígéretet tett.

[namelink name="Mészáros János"] megerősítette: a hódmezővásárhelyi és a makói intézmény integrációja jogilag december 31-éig fejeződik be. A Maros-parti városban lesz 24 órás gyermekszakellátás, a traumatológia úgynevezett 2. progresszivitási szinten, azaz a korábbinál magasabb szinten működhet. Szülni is lehet a továbbiakban is Makón – akár hajnalban vagy késő éjjel is. [namelink name="Buzás Péter"] makói polgármester azt mondta, 8 kérdésből 7-ben sikerült megegyezni – ami függőben van, az a 10 aktív reumatológiai ágy ügye. Ez kapacitásbővítést jelentene, így erről egyelőre nem időszerű tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!