Makó és környéke

2019.05.16. 12:20

Jó ütemben halad az egészségközpont építése Pitvaroson

Már állnak a falai az új pitvarosi egészségközpontnak. A tervek szerint nyár végére készül el a komplexum, ahol az első évben az oktatási intézmény egy részét helyezik el. Szükség van a helyre, mert az iskolát felújítják.

Kovács Erika

– Az egészségügyi központ az orvosi, fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat számára épül – tudtuk meg Radó Tibor polgármestertől.


– A rendelkezésünkre álló forrás egyelőre nem tette lehetővé, hogy új gyógyszertárt és rendőrőrsöt is építsünk. A tervek azonban azokra is megvannak.


Az egészségközpont alapozása elkészült, már a falak is állnak. A munka jól halad. Augusztus végére készül el.


– A tankerület komoly összeget nyert a felsős iskolaépület felújítására. Ez azzal jár, hogy a gyerekeket el kell helyeznünk. A művelődési házban nincs elég hely, ezért az új egészségközpontot ideiglenesen oktatási célokra adjuk át. Amint az iskola felújítása megtörténik, onnantól ténylegesen egészségügyi központként működik majd az épület – mondta Radó Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!