Makó és környéke

2014.09.21. 15:13

Kamiont is húztak a maroslelei polgárőrök - galéria

Maroslele - Három napon át ünnepelték falujukat a hétvégén a marosleleiek - a község új piactérrel is gazdagodott.

Szabó Imre

Erős kezek vigyázzák esténként Maroslelét – ez volt az egyik tanulsága a lelei napokat színesítő vidám vetélkedősorozatnak, a kamionhúzást ugyanis hat társaság közül a polgárőrök csapata – [namelink name="Balázs Klaudia"], [namelink name="Gilicze Rebeka"], [namelink name="Ujvári Anett"], [namelink name="Balázs István"], [namelink name="Balogh Bálint"] és [namelink name="Péterfalvi Zsolt"] – nyerte meg.

A csapatkapitány, Balázs István azt mondta, nem gyakorolták a vontatást, de tapasztalatuk van már benne, hiszen tavaly is beneveztek a versenyre – egyébként pedig kamiont húzni jó érzés, buli.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a legnagyobb tapsot nem ők kapták, hanem a vetélkedőt vezető [namelink name="Kővágó Attila"], aki bemelegítésként egyedül húzta el néhány méteren a több tonnás monstrumot.

Falunapok új piaccal Maroslelén. Fotó: Szabó Imre (galéria)


Az idei falunapok persze nem csak emiatt lesznek sokáig emlékezetesek. Koncertet adott a község főterén a Republic, a gazdatalálkozón 40 bográcsban rotyogott a pörkölt – [namelink name="Barna Lászlóé"] volt a legfinomabb –, a többek között bálahordásból és kukoricamorzsolásból álló parasztolimpián pedig a Tökösök csapata lett az első. Átadták a régen várt, közel 9 milliós beruházással épült, zárt elárusítóhellyel és fedett padokkal rendelkező piacot is, ahol a szokásos mezőgazdasági vásárt is tartották.

A Marosleléért kitüntetésnek ezúttal egyetlen díjazottja volt: a mozgáskorlátozottak helyi egyesülete, amely régóta aktív résztvevője a falu közösségi életének – tudtuk meg [namelink name="Martonosi György"] polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!