Makó és környéke

2019.07.22. 18:05

Kapus is a makói alpolgármester: együtt fociznak a polgármesteri hivatal és önkormányzati cégek, intézmények dolgozói

Czirbus Gábor 25 évig futballozott versenyszerűen, ebből 11 éven át az NB II-es, III-as makói focicsapat kapusa volt.

Szabó Imre

– A csapatban mindenki fo­­cizik valahol, többnyire ha­­ve­­ri társaságok tagjaként. Ed­­zeni nincs időnk: a meccs a főpróba és az előadás is egyben – mondta Czirbus Gábor, a makói önkormányzat focicsapatának kapusa. Mint megtudtuk, alkalmi csapatról van szó. Kovács Gábor sportszervező a szövetségi kapitány, ő szokta összeválogatni az együttest, amely a polgármesteri hivatal, illetve önkormányzati cégek, intézmények dolgozóiból áll. Évente kétszer-háromszor játszanak helyi focikupákon, vidám, baráti hangulatú mérkőzéseket. – Amikor nekem valaki gólt rúg, az nem az al­polgármesternek, hanem egy barátjának rúg gólt – mondja.

Kapus is a makói alpolgármester. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA



Az, hogy a csapatnak Czirbus a kapusa, nem véletlen. – 25 évig futballoztam versenyszerűen, ebből 11 éven át az NB II-es, III-as makói focicsapat kapusa voltam – mondja. A versenyszerű sportolással végleg 2014-ben hagyott fel, azóta többet látni öltönyben-nyakkendőben, testületi ülésen vagy lakossági fórumon, mint a korábban megszokott háló előtt. Arról azért a vasárnapi meccsen meggyőződhettünk, hogy reflexei ennek ellenére még mindig nem koptak meg, jó néhány szép védést mutatott be. Maga a csapat pe­­dig határozott, összeszokott képet mutatott. A házigazda cég együttesével egyébként a nyitómérkőzésen megérdemelt 1–1-es döntetlent játszott.


 

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!