Makó és környéke

2015.02.03. 20:30

Keleten támad a belvíz

Pitvaros - Elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a pitvarosi önkormányzat a település keleti oldalán.

Munkatársunktól

Az Ady utcán három házat veszélyeztet a víz, ami annak ellenére sem folyik le, hogy 2011-ben csatornát épített az önkormányzat az utcában. Beüzemeltek egy szivattyút, hogy javítsanak a helyzeten.

– Fő gondunk a megyehatáron húzódó, állami tulajdonban lévő Gránic-csatorna. A gyűjtőcsatorna jelenlegi formájában képtelen elvezetni a felgyülemlett vízmennyiséget. Amíg a csatornaszakasz körüli erdősáv nem kerül a tulajdonunkba, addig nem tudunk zsilipet építtetni. Problémát jelent, hogy a kis területnek nagyon sok tulajdonosa van. Az eddig fellelt tulajdonosok többségével már sikerült megegyeznünk. Tulajdonrészüket ajándékozással ruházták át az önkormányzatra. Bízom benne, hogy hamarosan a többi tulajdonossal is megállapodhatunk – mondta [namelink name="Radó Tibor"], Pitvaros polgármestere. Kiemelte, Pitvaros nyugati felében is 2011-ben készült el a belvizes terület csatornázása. Ott nincsenek gondok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!