Makó és környéke

2012.08.27. 17:38

Késsel támadt egy kóbor kutyára egy férfi

Makó - Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi. A védtelen jószág megmentésére a szomszéd sietett, kihívta a rendőrséget, majd állatorvoshoz vitték a négylábút. Makó belvárosában hétfőn reggel egy megkínzott macskát találtak.

Major Zsuzsanna

"Gyere ide nyugodtan, megszurkállak téged is!"- ezt üvöltötte áldozata megmentésére siető szomszédjának az a férfi, aki vasárnap este próbált meg kivégezni otthonában egy kóbor kutyát. "Hallottam egy iszonyatosan keserves kutyavonyítást, odarohantam a kapuhoz, hogy megnézzem mi történt és akkor láttam, hogy egy karónál szúrja bele a kést."- emlékszik vissza Nagy Beáta a történtekre.

Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi.

Hazahúzta, kikötözte majd egy késsel szúrta nyakon a kocsma körül kóborló kutyát egy Makó-rákosi férfi.
A rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki azóta szabadlábon van. Beáta Gilinger Annette makói állatvédőrtről kért segítséget, ő vitte el Dr. Sebő Ottó helyi állatorvoshoz a sérült jószágot. Most Annettenél lábadozik, nagyjából két hónap kell a csontsovány kutya felépüléséhez. Már jelentkezett érte örökbefogadó, addig nála lesz.

Feltehetőleg zavarta a vendégeket, ezért cibálta haza kötélen, majd szúrta nyakon a Makó-rákosi férfi a napok óta a kocsma körül lófráló kutyát. "Tudomásom szerint a kocsmáros bújtotta fel."- mondta az állat megmentésére siető Annette, aki feljelentést tett a rendőrségen. Hozzátette: állatkínzásért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak.

Ennek a megkínzott macskának már csak a tetemére találtak rá.

Ennek a megkínzott macskának már csak a tetemére találtak rá.
Nem ez az egyetlen hasonló állatkínzásos eset, ami az utóbbi napokban Makó környékén történt. A belvárosban hétfőn reggel egy feltehetőleg megkínzott macska tetemét találták meg. Karácsonyfadíszt aggattak rá. Mágori Csilla találta meg az állatot, szólt a gyepmesternek, aki azóta elvitte. Azt mondta, az elkövetőkről nem tud semmit, feljelentést sem tettek az ügyben. A makói állatvédők arra kérnek mindenkit, hogyha hasonló esettel találkoznak, ne menjenek el szó nélkül mellette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!