Makó és környéke

2008.06.06. 22:16

Kétszer annyiba kerülnek a maroslelei ingatlanok

Maroslele - Felpezsdítette a maroslelei ingatlanok forgalmát a hír: immár bizonyos, hogy indul az M43-as építése. Az autópályahíddal Szegedhez mérve mindössze 15 kilométeres távolságba kerül a falu, ahol a családi házak, telkek és üzleti befektetések iránt is nagy lett az érdeklődés – alig több mint egy év alatt duplájára nőtt az ingatlanok ára.

Illyés Szabolcs

Az autópálya kivitelezői szerződésének aláírásával heteken belül elkezdődik az M43-as építése. Várhatóan két éven belül már az új Tisza-hídon keresztül lehet majd autóval eljutni Szegedről Maroslelére. A községet ma még három úton: az időszakosan működő kompon, Makón vagy Vásárhelyen keresztül lehet megközelíteni, a pályával azonban gyakorlatilag Szeged agglomerációs gyűrűjébe kerül a falu: a 15 kilométeres távolságot alig több mint tíz perc alatt lehet majd megtenni. Ezt sokan felismerték, és meg is élénkült az érdeklődés a település ingatlanjai iránt.

Felpezsdülhet az élet Maroslelén. A szerző felvétele

Felpezsdülhet az élet Maroslelén. A szerző felvétele
– Nemcsak az utóbbi hetekben, hanem csaknem egy éve érezhető már, hogy mind többen érdeklődnek a lelei telkek, házak iránt, ősz óta pedig több konkrét adásvétel is történt. Az önkormányzati telkek közül kettőt tudtunk értékesíteni, ám tudni kell, hogy ezek jelenleg csatornázatlanok, és az utca sem pormentesített – mondta Martonosi György polgármester, aki úgy tapasztalta: közel duplájukra emelkedtek az ingatlanárak a községben.

Szélerőműparkról tárgyalnak

Az autópálya melletti, maroslelei üzleti befektetések közül a megvalósuláshoz egy német befektető üzleti ötlete áll a legközelebb: a falu közigazgatási területén szélerőműparkot létesítenének. A beruházás részletei csak néhány hét múlva lesznek nyilvánosak – árulta el a polgármester.

Jelenleg 5-600 forint között kínálják a lakótelkek négyzetméterét, ami egy átlagosnak nevezhető, 1500 négyzetméteres lakótelek esetén 750-900 ezres vételárat jelent. Érdemes ezt összevetni a Szegedtől csaknem ekkora távolságra lévő Sándorfalva vagy Domaszék többmilliós telekáraival. Megtudtuk: nemcsak magánszemélyek, hanem üzleti befektetőcsoportok is élénken érdeklődnek a község lehetőségei iránt – egy autópálya melletti pihenőterületet már meg is vásároltak. Szabad, fejlesztésre alkalmas hely már alig akad az autópálya térségében. A község egy 10 hektáros területtel várja a befektetőket.

– Jelentős drágulás tapasztalható Maroslelén. A falu határában egy becslés szerint is jelenleg 8 milliós ingatlant jelenleg 14 millióért kínálnak, de ettől nem messze egy tanya is 10 millió forintért kelt el. Sokan érdeklődnek azok közül is, akik a városi panellakást cserélnék fel kertes házra, még 7-8 millióért jó állapotú családi házak vásárolhatók, de az árak folyamatosan emelkednek – mondta lapunknak Rácz Dóra ingatlanforgalmazó, aki szerint az autópálya közelében már nem lehet földterületet szerezni.

Címkék#Maroslele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!