Makó és környéke

2015.03.29. 23:24

Kevesebb a munkanélküli Pitvaroson

2010-hez képest több mint 20 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma Pitvaroson. Az elmúlt években munkát találók főleg Makó és Orosháza felé ingáznak, az iparban helyezkedtek el. <br>

Munkatársunktól

– 2010-ben még 125 közfoglalkoztatottunk volt, úgy, hogy nem minden munkanélküli szeretett volna bekerülni a programba. Voltak, akik még a munkaügyi központnál sem regisztráltatták magukat. Idén 92 közfoglalkoztatottunk lesz – mondta [namelink name="Radó Tibor"] polgármester, hozzátéve, néhányan úgy gondolják, a falu népességcsökkenése miatt van kevesebb munkanélküli.

– Ez nem igaz. Az elmúlt öt évben 30 fővel csökkent a lakosságszámunk, idősek elhalálozása és elköltözések miatt. A mezőgazdaság és az ipar egyaránt kínált munkalehetőséget, amivel többen éltek, még ha ez ingázással is jár.

Radó Tibortól azt is megtudtuk, hogy idén 5 közmunkaprogramot indítanak. Tovább folytatják a mezőgazdasági munkákat, javítják a kül- és belterületi utakat. Lesznek, akik a belvízelvezetés javításán munkálkodnak, illetve megújuló energia felhasználásával mezőgazdasági hulladékokból tüzelőt állítanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!