Makó és környéke

2013.10.30. 21:21

Kilökte a feleségét a mozgó autóból: megszólal a szemtanú

Apátfalva - Tisztázni akarta a napokban történt apátfalvi tragédia körülményeit, ezért szót kért a szemtanú, Juhász Gábor, hogy elmondja, mit látott-hallott azon az éjjelen. Rémálmok nem gyötrik, de gyakran gondol a vészterhes pillanatokra.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– A házaspárt nagyon közelről ismertem, a férfi a feleségem nagybátyja, így az emlékek különösen megviselnek. Rémálmaim nincsenek, de azok a pillanatok mindennap eszembe jutnak. Ha megyek valahová a faluban, azon veszem észre magam, hogy önkéntelenül is a Rákóczi utca felé visz a lábam – mondja a több mint egy hete történt apátfalvi tragédia szemtanúja, [namelink name="Juhász Gábor"]. Mint megírtuk, a 43 éves R. György kisteherautójával hazafelé tartott. A Rákóczi utcában, a házuktól mindössze 250 méterre összeveszett a vele utazó 45 éves feleségével, majd az asszonyt a mozgó autóból kilökte, aki az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férj előzetes letartóztatásban van, az asszonyt hétfőn temették – mint Juhász Gábor meséli, a szertartáson nagyon sokan voltak, romák és magyarok egyaránt.

Juhász Gábor a tragédia helyszínén. A szerző felvétele

Juhász Gábor a tragédia helyszínén.
A szerző felvétele

Úgy emlékszik, hajnali háromnegyed 1 és 1 óra között ébresztette R. György azzal, hogy jöjjön, mert nagy baj van, Ági meghalt. Feldúltnak, zavartnak és erősen ittasnak látta, a ruhája és az arca véres volt. Hiába faggatta, nem lehetett belőle kiszedni, mi történt. Még a mentősöknek sem tudott telefonálni, őt kérte meg erre. A férj autóval, ő pedig biciklivel ment a tragédia helyszínére – egyszerre értek oda. Már messziről látta, hogy valaki fekszik az út szélén, mert egy utcai lámpa fénye épp oda esik. Amikor közelebb ért, felismerte. A feje bal oldalon csúnyán meg volt sérülve, a bal füléből vér szivárgott, vértócsa volt mellette. A mentős diszpécser telefonon adott utasítására megpróbált pulzust tapintani, a légzést figyelni, de semmilyen életjelet nem tapasztalt. A férj közben ölelgette, élesztgetni próbálta a felségét, kétségbeesetten kiabált. A mentők perceken belül megérkeztek, de ők is csak a halál beálltát tudták megállapítani. Aztán jöttek a rendőrök, akik R. Györgyöt megbilincselték, elvitték, tőle pedig tanúvallomást vettek fel.

A szemtanú azt mondja, természetesen nem tudja megítélni, a kocsiban mi történt, a hatóságok dolga ezt tisztázni, s ha kell, megbüntetni R. Györgyöt. Ő is felháborodott azon, hogy volt, aki „gyorstermelőként" emlegette őket. Valójában – ezt később meg is írtuk – gazdálkodtak, s a kemény munkából a házaspár mindkét tagja kivette a részét. – Azért kértem, hogy elmondhassam, amit láttam-hallottam, mert sok mindent, méltatlan és hajmeresztő dolgokat is hallani az esetről a faluban. Remélem, ezek a hangok végre elhallgatnak – mondta Juhász Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!