Makó és környéke

2015.02.13. 18:50

Konyhát adott át Lelén Lázár

Maroslele - Önmagán túlmutató jelentősége van, hogy pénteken felavatták a maroslelei általános iskola új, korszerű konyháját – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő szerint.

Szabó Imre

A létesítményre, mint [namelink name="Martonosi György"] polgármester elmondta, előbb 30, később további 40 milliós támogatást kapott a falu a képviselő közbenjárásával. A megyében is egyedülállóan modern, igényes küllemű ebédlővel is ellátott étkezde 70 óvodást, ugyanennyi időst és 160 diákot szolgál ki, emellett alkalmanként rendezvényekre is főznek itt. Fenntartója az önkormányzat cége, a LeleInnov Kft.

Lázár azt mondta a pénteki avatáskor, hogy a beruházás azért fontos, mert a kormány egyik célja a kis falvakban élők helyben tartása, ehhez pedig fontos a jó óvoda, a versenyképes tudást nyújtó iskola és a hozzá tartozó konyha is. Elismeréssel szólt a helyi, agrártermékeket termelő közmunkaprogramról, amely felveti annak lehetőségét, hogy ezek az alapanyagok értékesek lehetnek a helyi kispiac, a helyi konyha számára is.

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre
Martonosi György lapunknak azt mondta, az épület a központi támogatásoknak köszönhetően hamarosan küllemében is megújul, így ez lesz a falu legkorszerűbb épülete. Következő lépésként feltett szándékuk egy mezőgazdasági termékeket előállító szociális szövetkezeti modell létrehozása is az értékteremtő közmunkára alapozva, ami a helyi kispiacon keresztül ellátná a helyieket és a szociális támogatásokat is nyújtana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!