Makó és környéke

2011.04.26. 20:55

Lakat került a makói egyes boltra

Makó - Hivatalosan is felmondta a Szolnok Coop Zrt. Makón a főtéri, úgynevezett egyes ABC bérleti szerződését. A helyiség hasznosítására pályázatot írnak ki.

Szabó Imre

„Tisztelt Vásárlóink! Üzletünk április 26-ával bezár. Ezúton szeretnénk megköszönni bizalmukat, türelmüket, megértésüket. A Csipkesori ABC kollektívája" – ez a felirat fogadta tegnap a vevőket a főtéri egyes ABC bejáratánál. A boltban most leltároznak, utoljára a húsvéti nagybevásárlást lehetett itt elintézni. A helyiségben 1971 óta, azaz 40 éve működött élelmiszerüzlet. Makón azért hívták egyesnek, mert eredetileg az Éliker 1. számú boltja volt.

1080 négyzetméterenként

A képviselő-testület elé kerülő anyagból kiderül: az üzlet területe 561 négyzetméter, havi bérleti díja pedig 605 ezer forint volt, négyzetméterenként 1080 forint. Azaz közepesen drága, hiszen, mint korábban megírtuk, a városban a legolcsóbb négyzetméterenkénti bérleti díj 621, a legdrágább pedig 2381 forint. A cégnek egyébként nem volt bérletidíj-tartozása.

A városban hetek óta beszélték, hogy a főtér egyetlen élelmiszerüzletére húsvét után lakat kerül. A vevők a Szolnok Coop döntése ellen aláírásgyűjtést akartak indítani, ám miután lapunk megkereste a cég vezetését és kiderült, hogy a kérdést már véglegesen eldöntötték, letettek róla. A társaság kereskedelmi igazgatóját, Vidra Zsoltot hiába kérdeztük a döntés okairól, hátteréről, csak a bezárásra vonatkozó hírt erősítette meg, egyebet nem nyilatkozott lapunknak.

A mai testületi ülésen viszont a képviselők elé kerül majd a Szolnok Coop Zrt. bejelentése a bérleti jogviszony felmondásáról, amelyből kiderül, hogy az utóbbi évek bérletidíj-emelkedésére és a bérlemény veszteséges voltára hivatkoznak. A végső döntést azt követően hozták meg, hogy két évvel ezelőtt komoly felújítást végeztek, ám ez sem hozott változást a forgalomban.

A megüresedett helyiség hasznosítására a városüzemelési bizottság ír ki pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!