Makó és környéke

2019.06.01. 20:54

Látták a zenét, díjat kaptak - képgaléria

Makó - Láttad-e már a zenét? mottóval hirdetett rajzversenyt a makói születésű, itthon és külföldön is elismert zongoraművész, Szentpéteri Csilla.

SZ.I.M.

– Hallgattam a zenét, behunytam a szemem és megjelent előttem az egész víz alatti világ – mondta a makói Bartók-tagiskola 12 éves diákja, [namelink name="Erdélyi Dóra Ágnes"] arról, hogyan alkotta meg pályamunkáját a Láttad-e már a zenét? mottóval meghirdetett rajzversenyre.


Megírtuk: a makói születésű, itthon és külföldön is elismert zongoraművész, [namelink name="Szentpéteri Csilla"] idén már másodjára hirdetett ezzel a címmel pályázatot, melyen a jelentkezők az ő műveinek ihletésére rajzolhattak, festhettek.


Dóra akrilképén a tenger mélye, halak és a a rég elveszett város, Atlantisz látható. A kislány, aki a verseny egyik díjazottja volt, elárulta: régóta rajongója Szentpéteri Csillának, van tőle albuma és koncertjét is látta-hallotta már.

Látták a zenét, díjat kaptak. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A verseny díjátadóját – kiállítással egybekötve – szombaton tartották a makói Glorius Vigadóban. A művésznő lapunknak elmondta, szerte a megyéből, illetve néhány esetben a megyehatáron túlról is összesen 583-an küldték be pályamunkáikat általános és középiskolákból. A rajzverseny ötlete onnan jött, hogy 2015-ben Láttad-e már a zenét? címmel interaktív koncertsorozatot indított fiataloknak, amellyel zenésztársaival 32 városban jártak. Ami az idei versenyt illeti, valamilyen ajándékot mindenki kapott, nyolcvanan azonban díjakat is helyi támogatók jóvoltából – a fődíjakat, a mágneses rajztáblákat például a DuoCor Bt. A díjátadó után koncerttel is meglepte ifjú rajongóit Szentpéteri Csilla.


A versenyt jövőre a megyehatáron túlra is meghirdetik.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!