Makó és környéke

2019.01.07. 11:04

Lehoczki Mária a gyerekeiért harcol - egyelőre nem lehet együtt a család

Utolsóként a kiszombori Lehoczki Mária kapta meg a jóakaratforintokat olvasóink jóvoltából - azért csak most, mert eddig kórházban volt legkisebb, nemrég született gyermekével. A család azonban egyelőre nem lehet együtt.

Szabó Imre

– Nagyon nehéz így – futották el a könnyek a kiszombori Lehoczki Mária szemét, miközben arról beszélt: úgy ébred és úgy fekszik le, hogy a gyerekeire gondol – nagyon hiányoznak neki.


A 31 esztendős asszonyról megírtuk: édesanyja faluszéli, meglehetősen lepusztult, fürdőszoba nélküli vályogházában lakik spártai körülmények között. Nemrégiben született ötödik gyermeke, Amira. Amikor a családról az első cikket írtuk, ők ketten még kórházban voltak, csak a gyerekek voltak otthon a nagymamával.


Azóta változott a helyzet: a gyerekeket, köztük az újszülöttet is, a körülményekre való tekintettel átmeneti gondozásba vették, egy rokonhoz kerültek. Mária, aki eddig egyedül nevelte őket, néhány napja jöhetett haza a kórházból.

Galéria kép



A fiatal édesanyának olvasóink jóvoltából a korábbi adományokon túl 165 ezer forintot tudtunk átadni. Emellett egy csomagnyi játékot is, köztük plüssállatokat, autókat és műanyag katonákat.


– Amikor legközelebb találkozom a gyerekekkel, megkapják – ígérte Mária, miközben köszönetet mondott az adományozóknak. A pénz, ahogyan korábban is mondta, az újrakezdés alapja lesz.


– Munkát és megfelelő albérletet kell találnom ahhoz, hogy teljesüljön a vágyam, és újra velem lehessenek a gyerekek. Az elmúlt pár napban ki sem mozdultam a házból, össze voltam teljesen törve, de hétfőn bemegyek Makóra, a munkaügyi központba. Bízom benne, hogy találok állást, és hamarosan együtt lesz a család – mondta reménykedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!