Makó és környéke

2014.01.15. 20:00

Lelki akadálymentesítés

Makó - A napokban indult a makói József Attila Gimnáziumban az a program, amely osztályfőnöki órák keretében igyekszik ráébreszteni a diákokat a fogyatékkal élők iránti tolerancia fontosságára – mondta el lapunknak az órákat tartó pedagógus, Szilágyi Réka.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az iskolát a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nkft. kereste meg, amely korábban kidolgozott a témában egy felnőttképzési tananyagot, most ezt szeretné középiskolások számára is használhatóvá tenni. Az intézményben egyébként jelenleg épp nincs fogyatékkal élő diák vagy pedagógus, korábban azonban nemegyszer volt.

A programban a 9. c osztály tanulói vesznek részt, akik 15 órán át ismerkednek a fogyatékkal élők világával. Az első foglalkozáson drámapedagógiai előadást láthattak-hallhattak a 21. Színház a Nevelésért Egyesület közreműködésével. Hogy mennyire sikeres a képzés, azt mérni is fogják – a gyerekeket előtte és utána is megkérik egy kérdőív kitöltésére. [namelink name="Novák Géza Máté"], a műhely vezetője azt mondta, az ország 8 településén folyik hasonló munka, és az eddigi eredmények annak ellenére is biztatóak, hogy – mint fogalmazott – a lelki akadálymentesítés olykor nehezebb, mint a fizikai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!