Makó és környéke

2015.05.15. 22:01

Levélpárbaj a fiatalokról

Makó - Az önkormányzat ifjúságpolitikájáról szóló nyílt levéllel fordult Farkas Éva Erzsébet makói polgármesterhez a város egykori diákpolgármestere, Papp Zsanett. Azt is kérdezte, mennyit törődik a város a fiatalokkal.

Munkatársunktól

Az előző mandátumának lejárta után miért nem lépett hivatalba Makón az új diákönkormányzat a városnapon, ahogyan ez korábban szokásban volt? – kérdezi nyílt levelében [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"] polgármestertől [namelink name="Papp Zsanett"] egykori diákpolgármester, aki 2009-ben töltötte be ezt a tisztséget. Úgy érzi, csak kampányígéret volt, hogy fontosak a fiatalok.

Emlékeztet, Makón 1999 óta működik diákönkormányzat, terveiket a korábbi városvezetés támogatta; ifjúsági klubot alapítottak, programokat szerveztek, és komoly szerepük volt abban, hogy Makó kiérdemelte Az Év Új Nemzedék Települése címet. Felveti azt is, hogy a március 15-i ünnepségből kihagyták a diákönkormányzatot. Papp Zsanett megjegyzi: Makón született és járt iskolába, bár a lakcímkártyája sosem tartalmazott makói címet. Jelenleg, úgy tudjuk, külföldön él.

A polgármester válaszában felsorolja, tavaly október óta mi mindent tett az önkormányzat a fiatalokért, és milyen rendezvényeket szervezett számukra a gyermekkarácsonytól a fiatal zenekarok majálisi fesztiváljáig, a rászoruló gyermekek támogatásától a művészeti csoportok, sportegyesületek segítéséig. Megjegyzi: a diákpolgármestert felkérték, hogy koszorúzzon a nemzeti ünnepen, de ő nem élt a lehetőséggel.

Farkas Éva Erzsébet azt írta, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusokkal egyeztetve kiderült, a városi diákönkormányzat nem működött jól, a megbeszéléseik rendszertelenné és koordinálatlanná váltak, s az utóbbi években Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke által vezetett Ifjúsági Klubhoz rendelték a városi diák-önkormányzati feladatokat.

A megbeszélést azzal zárták le, hogy abban az esetben látják működőképesnek a városi diák-önkormányzati rendszert, ha az az oktatási intézmények éves munkatervébe épül, jól strukturált. „Polgármesterként és pedagógusként azt kérem, hogy a makói fiatalokat és diákokat ne használják politikai statisztaként" – zárul a válaszlevél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!