Makó és környéke

2007.04.04. 16:19

Lezárult a kettős gyilkosság volt gyanúsítottjának pere

Kétmillió forintra emelte másodfokon a bíróság azt az összeget, ami az emlékezetes makói kettős gyilkosság volt gyanúsítottjának, Tóth-Kása Norbertnek kártérítésként jár azért, mert ártatlanul kellett másfél évet előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltenie. Új gyanúsított továbbra sincs az ügyben.

Szabó Imre

Ötszázezer forinttal megemelték másodfokon azt az összeget, ami az emlékezetes makói kettős gyilkossággal gyanúsított, majd az előzetes letartóztatásból, illetve házi őrizetből közel másfél év után szabadult Tóth-Kása Norbertnek jár. Mint annak idején megírtuk, első fokon, idén januárban másfél millió forintot ítéltek meg neki. Ügyvédje, Benke András ötmillió forintos kártérítési igényt nyújtott be az államot képviselő Igazságügyi Minisztérium ellen. Az első fokú ítéletet követően a jogi képviselő kevesellte a megítélt kártérítést, a most megszületett másodfokú határozat viszont már jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

A 2004 őszén történt kettős gyilkosság ügyében információink szerint nincs fejlemény, és egyelőre új gyanúsítottat sem talált a rendőrség. Emlékezetes: a Szegedi utcában egy ismert és megbecsült helyi vállalkozó, Tóth-Kása László hetvennyolc éves édesanyját és ötvenegy éves húgát ölte meg valaki brutális módon: az áldozatok torkát elvágták.

A szerény körülmények között, főként alkalmi munkákból élő és az áldozatokkal rokoni kapcsolatban álló Tóth-Kása Norbertet nagyjából egy hónappal a nyomozás elindulása után helyezték előzetes letartóztatásba. A férfi éppúgy értetlenül állt a gyanúsítás előtt, mint a falubeliek – az eljárás során egész napját igazolni tudta. A megyei főügyészség végül a múlt év tavaszán döntött úgy, hogy bizonyítottság hiányában lezárja az ügyet, Tóth-Kása Norbert pedig kiszabadulhatott.

Információink szerint új gyanúsított továbbra sincs az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!