Hallgassa élőben!

Lezárult a kettős gyilkosság volt gyanúsítottjának pere

Kétmillió forintra emelte másodfokon a bíróság azt az összeget, ami az emlékezetes makói kettős gyilkosság volt gyanúsítottjának, Tóth-Kása Norbertnek kártérítésként jár azért, mert ártatlanul kellett másfél évet előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltenie. Új gyanúsított továbbra sincs az ügyben.

Ötszázezer forinttal megemelték másodfokon azt az összeget, ami az emlékezetes makói kettős gyilkossággal gyanúsított, majd az előzetes letartóztatásból, illetve házi őrizetből közel másfél év után szabadult Tóth-Kása Norbertnek jár. Mint annak idején megírtuk, első fokon, idén januárban másfél millió forintot ítéltek meg neki. Ügyvédje, Benke András ötmillió forintos kártérítési igényt nyújtott be az államot képviselő Igazságügyi Minisztérium ellen. Az első fokú ítéletet követően a jogi képviselő kevesellte a megítélt kártérítést, a most megszületett másodfokú határozat viszont már jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

A 2004 őszén történt kettős gyilkosság ügyében információink szerint nincs fejlemény, és egyelőre új gyanúsítottat sem talált a rendőrség. Emlékezetes: a Szegedi utcában egy ismert és megbecsült helyi vállalkozó, Tóth-Kása László hetvennyolc éves édesanyját és ötvenegy éves húgát ölte meg valaki brutális módon: az áldozatok torkát elvágták.

A szerény körülmények között, főként alkalmi munkákból élő és az áldozatokkal rokoni kapcsolatban álló Tóth-Kása Norbertet nagyjából egy hónappal a nyomozás elindulása után helyezték előzetes letartóztatásba. A férfi éppúgy értetlenül állt a gyanúsítás előtt, mint a falubeliek – az eljárás során egész napját igazolni tudta. A megyei főügyészség végül a múlt év tavaszán döntött úgy, hogy bizonyítottság hiányában lezárja az ügyet, Tóth-Kása Norbert pedig kiszabadulhatott.

Információink szerint új gyanúsított továbbra sincs az ügyben.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Bordány-alkalmazást fejlesztett a falu
Települési mobilapplikációt fejlesztett a bordányi önkormányzat, nem csak bordányiaknak. Az alkalmazás azonnal riaszt, ha a településen áram- vagy gázkimaradás várható.
Több mint 250 rabot szabadítottak ki egy nigériai börtönből
A fegyveres akció során kilenc rab, egy fegyőr és a támadók egyike is életét vesztette.
A madárinfluenza vírusát mutatták ki Szombathelyen egy elhullott vadlúdból
A fertőzés az ország bármely részén megjelenhet, különösen a vizes területek jelentenek nagy kockázatot.
Tiger Woods már csak néhány tornán indul
Nem áll szándékában újra a világelitben szerepelni.
Rendhagyó koncertsorozatot indít a MÁV Szimfonikus Zenekar
Az egyedülálló kezdeményezés célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene adjon művészeti kontextust.
Orbán Viktor: magyar kézbe magyar tollat! (videó)
A kormányfő új bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán.