Makó és környéke

2012.03.10. 16:40

Lottószelvényt és rózsát kaptak a hölgyek

Ambrózfalva - Rózsával, névre szóló emléklappal köszöntötték az ambrózfalvi nyugdíjas klub hölgy tagjait, március 9-én, péntek délután. Az eseményen a makói Városőrség civil szervezet is részt vett.

Németh Marietta

Nagy volt a sürgés-forgás március 9-én az ambrózfalvi községháza nagytermében, itt ugyanis a helyi nyugdíjas klub hölgyeit köszöntötték Nőnap alkalmából. A hölgyek egy szál rózsát, emléklapot és lottószelvényt kaptak ajándékba, amelyet a falu polgármestere, Mitykó Mátyás, valamint a képviselőtestület férfitagjai nyújtottak át. A polgármester ünnepi köszöntője után Nagy József, helyi diák verssel szólt a hölgyekhez.

A jó hangulatú rendezvényen szendviccsel, süteménnyel, üdítőitallal várták a vendégeket. Az ünnepséget a makói Városőrség civil szervezet jóvoltából rendezték meg, hiszen a falu és a szervezet már régóta jó baráti kapcsolatot ápol. Korábban Mikulás ünnepséget is tartottak itt, a közeljövőben pedig egy juharfát szeretnének adományozni az ambrózfalviaknak.

Nőnapi rendezvényt tartottak Ambrózfalván - GALÉRIA


Az ötszáz lelket számláló faluban több mint húsz éve működik a klub, és ez a rendezvény már hagyománynak számít náluk. Perleczki Béláné, a Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, évente több rendezvényt tartanak a Klubon belül, ami mindig jó hangulatban telik. – A Klub 52 tagú, Ambrózfalva lakosságának egytizede jár hozzánk. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család – állítja Ilona néni, a Klub elnöke. Hozzátette, hogy havonta kétszer találkoznak, de ezen kívül minden ünnepet megtartanak. – Szoktunk farsangot, anyák napját rendezni, és nálunk nagy hagyománya van az Apák napjának is, amit nyáron szalonnasütéssel egybekötve ünneplünk meg. – mondja Perleczki Béláné.

A nőnapi rendezvény estébe nyúló zenés-táncos mulatsággal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!