Mágori Józsefnét a gazdaság érdekli

Öt évvel ezelőtt lépett a makói közélet színterére, most pedig a város polgármestere szeretne lenni Mágori Józsefné. Az ismert vállalkozó, önkormányzati képviselő politikai csatározások helyett a város gazdaságát szeretné kimozdítani a holtpontról.
Mágori Józsefné mögött nem állnak pártok, civil jelöltnek tekinti magát. Fotó: Frank Yvette

Az ötvennégy esztendős Mágori Józsefné – egyébként három fia és eddig egy unokája van – eredeti végzettsége szerint pedagógus: tizenhat évig tanított az egykori Bajza-iskolában. A rendszerváltás idején ő is váltott, azóta zöldségfelvásárlással és exporttal foglalkozik a közös családi vállalkozás keretében; a cég egyébként nem csak kereskedelemmel, de termeléssel is foglalkozik. A makói közéletben öt évvel ezelőtt jelent meg. Négy esztendeje szervezi, vezeti a polgári körös mozgalmat a városban és ugyancsak négy esztendeje önkormányzati képviselő, tagja a tulajdonosi, a pénzügyi és a mezőgazdasági bizottságnak.

A képviselőséget komolyan veszi: gyakran szólal fel, sok indítványa, javaslata van. A polgármesteri tisztségre most pályázik először, pártoktól függetlenül, egy civil szervezet, a Jobb Makóért Egyesület jelöltjeként. Azt mondja, azért indul a megmérettetésen, mert úgy gondolja, a városnak új struktúrájú, szemléletű és stílusú, hatékonyabb vezetésre lenne szüksége. Nyugat-Európában gyakran megfordulva látta, milyenre és sikeres vállalkozóként azt is tudja, miként lehetne ugyanezt megszervezni és működtetni. „Elsőként mindenesetre a pazarlást és a rongyrázást szüntetném meg” – mondja.

Mint fogalmaz, sem a kampányban, sem a későbbiekben nem akar politikai csatározásokkal foglalkozni. – Van egy gazdasági programunk, amit kiváló szakemberek állítottak össze. Ezt szeretnénk megvalósítani, hogy a város végre túljusson a mélyponton, gazdasági élete megpezsdüljön, mert a fiatalokat csak így lehet Makón tartani – hangsúlyozza.