Makó és környéke

2017.09.22. 21:01

Magyarcsanádon az új létesítmény csinál kedvet a csapatsporthoz - Műfüves futballpálya az Isten háza mögött

Műfüves futballpályát avattak pénteken Magyarcsanádon. A településnek most nincs focicsapata. Az MLSZ reméli, az új pálya meghozza a kedvet ahhoz, hogy ismét legyen.

Kovács Erika

– A régi, nagyon rossz állapotú aszfaltos pályánk helyére került a műfüves pálya – mondta az avatóünnepségen Farkas János, Magyarcsanád polgármestere. A pálya az önkormányzat területén, a református iskola udvarán épült, a katolikus templom mögé. A 150 fős lelátónak nem jutott hely, ezért a településvezetés a katolikus egyház segítségét kérte. A parókia udvarából 15 évre, ingyenes használatra kaptak egy 10 méteres sávot.

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója beszédében kiemelte, Csanádpalota az első Csongrád megyében, ahol úgy épült műfüves pálya, hogy hosszú idő óta nincs focicsapat. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy az új pálya meghozza a gyerekek kedvét a versenyszerű focizáshoz is.


Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a 22×44 méteres műfüves pálya az MLSZ segítségével, a kormány támogatásával és települési összefogással épült meg, és hasznos lesz a fiataloknak és az egész közösségnek. Beszélt arról is, hogy a választások után, amikor először ült össze a képviselő-testülettel, hogy megbeszéljék, mire van szüksége a településnek, a magyarcsanádiak felhívták a figyelmét, hogy jó lesz, ha megtanulja: nem Csongrád, hanem Csanád megyében van. Másképp gondolkodnak itt az emberek, mint Szegeden vagy Vásárhelyen. Ezt az intést komolyan vette.


Az új sportpályát Kiss-Rigó László megyés püspök áldotta meg. Lázár János a szalag átvágásakor megjegyezte, erről a pályáról elmondható, hogy az Isten háza mögött épült fel. Arra utalt, hogy a létesítmény a katolikus templom mögötti területre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!