Makó és környéke

2011.06.22. 21:25

Makó összefogott a vállalkozóival

Makó - Minél több helyi beruházásban szeretnének részt venni a makói vállalkozók, ezért három érdekvédelmi szervezetük összefogott. Delegáltjaikat ezután minden bizottsági ülésre meghívják, így sokkal több információhoz jutnak a városban zajló munkákról.

Bakos András

[namelink name="Tóthné Döme Mária"] táncpedagógus, a 30 éves Maros Táncegyüttes vezetője Örökség-díjat kapott a szakmától. [namelink name="Martonosiné Görbe Erzsébet"] az év polgárőr pedagógusa kitüntetést vehette át a közelmúltban, [namelink name="Kriván János"] rendőr főtörzszászlóst pedig az év rendőrévé választották. Elismerésük alkalmából mindhármukat köszöntötte az önkormányzat nevében [namelink name="Buzás Péter"]. A polgármesteri munkát taglaló tájékoztató arról szólt, hogy a városban egyszerre több beruházás is zajlik – fürdőépítés, csatornázás, a József Attila és a Szép utca is nehezen járható –, ezért az önkormányzat a városlakók türelmét kéri. [namelink name="Sánta Sándor"] (Fidesz) említette, hogy Honvédban nem jó makóinak lenni, a járdákat, közterületeket fölveri a gaz, kóbor kutyák járnak. [namelink name="Molnár László"] (MSZP) kérdezte meg, mit lehet tudni a kórház sorsáról, mert úgy hírlik, az idegosztályt Szentesre, a tüdőgondozót pedig Deszkre viszik. [namelink name="Gál Sándor"] (Fidesz) erre azt mondta, Molnár ismét kiásta a csontot, és rágja, pedig az már lerágott: a kórházat nem fogják bezárni. Az ebhasonlat miatt később megkövette képviselőtársát, leszögezte, a jobboldali frakció mindent megtesz a kórház védelmében. A polgármester azt mondta, meg van győződve arról, hogy [namelink name="Mágori Józsefné"] országgyűlési képviselő is mindent megtesz annak érdekében, hogy az intézmény ne szűnjön meg, de meglehet, az ő befolyása is kevés ez ügyben. Bezárásról tényleg nem volt még szó – a makói kórházat azonban tovább nem lehet „timsózni", mert úgy jár, mint az a bolt, amelybe egyre kevesebb árut visznek: előbb-utóbb kiderül, hogy már nem is éri meg fenntartani. Sánta Sándor vetette föl, hogy bár a kormány megnézeti az összes kórház kihasználtsági mutatóit, ezek a számok nem a valós igényt mutatják.

A képviselő-testület kérdés nélkül elfogadta a MÁV és a Tisza Volán tájékoztatóját a tömegközlekedésről, és eldöntötte, hogy a családok átmeneti otthonának megszüntetése után a feladat ellátására a szentesi kistérséggel köt megállapodást. A Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezete, a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és az Ipartestület összefogott annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások több információhoz jussanak a városban zajló fejlesztésekről, és nagyobb eséllyel vehessenek részt ezekben a munkákban. A képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, hogy a három érdekvédelmi szervezet megbízottjait meg fogják hívni minden bizottság ülésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!