Makó és környéke

2012.11.16. 21:31

Makói telediagnosztika

Makó - Tegnap hivatalosan is befejeződött az az összesen 1,7 millió eurós magyar–román projekt, amelyben korszerűen felszerelt telediagnosztikai rendszer épült ki a makói kórházban.

Munkatársunktól

Megírtuk, a beszerzett új képalkotó diagnosztikai berendezésektől gyorsabb, jobb vizsgálati eredmények várhatók, a telediagnosztikai rendszertől pedig az, hogy a közeli településeken élőknek nem kell Makóra utazniuk – a leleteiket küldik el és értékelik ki a kórházban. Ehhez eddig csanádpalotai, maroslelei, mórahalmi, kisteleki és szegedi rendelők csatlakoztak, de a rendszer továbbra is nyitott. A fejlesztés Makóra eső költségvetése 135 millió forint volt. A kórház főigazgatója, [namelink name="Baráth Lajos"] azt mondta, a rendszert már naponta alkalmazzák.

A projektzáró alkalmából a kórházban felavatták [namelink name="Héjja Antal"] vásárhelyi szobrász Szűz Máriát ábrázoló reliefjét. A művész azt követően döntött az alkotás elkészítéséről, hogy beteglátogatóban járt az intézményben, és mélyen megérintette az itt dolgozók lelkiismeretessége, hivatásszeretete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!