Makó és környéke

2011.10.26. 21:12

Maroslele szépen iparkodik

Maroslele - Jó ütemben halad a maroslelei olajfeldolgozó építése, amelyben 240–300 kilogramm tökmagot dolgoznak majd fel jövő májustól. A falu határában kijelölt ipari terület azonban még befektetőkre vár.

Munkatársunktól

Az alapok után már az acél vázszerkezet is áll a Dózsa György utca végén, ahol olajüzemet épít a maroslelei önkormányzat. Megírtuk: a munkát a makói Földesi Épker Kft. végzi. Az önkormányzat 62 millió forintot nyert egy határokon átnyúló pályázaton a beruházáshoz, és 5 százalék önerőt vállalt. A mintaüzem napi 240–300 kilogramm tökmagot fog feldolgozni, és eleinte öt-hat, később tucatnyi ember kap majd itt munkát. Az avatást jövő májusra tervezik.

Nem áll viszont ilyen jól a falu északi végén, az M43-as lehajtójánál lévő ipari terület. Ide ez idáig egyetlen befektető jelentkezett. Az algyői székhelyű, gépészeti szigeteléssel, burkolással és festéssel foglalkozó társaság két évvel ezelőtt jelentette be, hogy ide helyezi át a székhelyét, az elképzelést aztán elvitte a gazdasági válság.

[namelink name="Martonosi György"] polgármester elmondta: a legnagyobb gond, hogy a 9,2 hektáros területen egyelőre csak az áramellátás biztosított, az ivóvíz vagy a vezetékes földgáz bevezetéséhez még keresik a pályázati forrást. Lehet, hogy a problémát éppen az a cég fogja megoldani, amelyik a közelmúltban jelentkezett. Ez ipari parkok közművesítésével, később pedig a területek kiajánlásával foglalkozik. Ha a dolog összejön, a területet akár bővíteni is lehet további 50 hektárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!