Márton Imrét választották a Fidesz makói jelöltjének

Hivatalosan is bemutatta a Fidesz makói szervezete polgármesterjelöltjét, Márton Imrét. A negyvenöt éves pedagógus, vállalkozó, ismert sportember civil jelöltként vállalja a megmérettetést ősszel.
Márton Imre a Fidesz támogatásával, de civil, párton kívüli jelöltként áll a megmérettetés elé. Fotó: Szabó Imre

A Fidesz jelöltje a makói polgármesteri tisztségre Márton Imre – a párt helyi elnöke, Martonosi György tegnap a Hóvirág cukrászdában mutatta be őt a sajtónak. A negyvenöt esztendős vállalkozó, pedagógus oktatóként és aikidomesterként, sportvezetőként, esetleg tévériporterként és műsorvezetőként, vagy az egykori József Attila Művelődési Központ igazgatójaként ismert. Makón született, felsőfokú tanulmányait leszámítva itt tanult és itt dolgozik, a város hírnevét pedig itthon és külföldön is igyekezett mindig öregbíteni. Mint elhangzott, a párton kívüli, de a polgári értékrendhez kötődő jelölt személyét a városi Fidesz-elnökség egyhangú jelölését követően a tagság is örömmel fogadta.

Márton Imre mindenekelőtt azt hangsúlyozta: független, civil jelöltnek tekinti magát, komoly értéknek tekinti a civil szervezetek, de az egyszerű, politikához nem kötődő makói polgárok gondolatait, elképzeléseit is, őket szeretné képviselni. A jelöltséget azért vállalta el, mert úgy látja: a tizenkét éve lényegében változatlan városvezetés képtelen megbirkózni Makó legsúlyosabb gondjaival – ezek közül a legfontosabb szerinte a fiatalok elvándorlása, a nehéz megélhetés és a város hosszú távú jövőképének hiánya. A megoldáshoz a törésvonalakon átívelő összefogásra lesz szükség – hangsúlyozta. Elmondta azt is, hogy a párt programja az önkormányzati választásokra vázában már összeállt, de továbbra is nyitottak minden új elgondolásra.