Makó és környéke

2019.08.28. 13:10

Martonosi György veszi a kalapját - nem indul újra Maroslele első embere

Nem indul újra a polgármesteri tisztségért októberben Martonosi György, Maroslele első embere.

Szabó Imre

– Már korábban eldöntöttem, hogy nem pályázom meg újra a posztot – mondja Martonosi György, Maroslele polgármestere, akit háromszor választottak meg a falu élére. Volt olyan év, amikor ellenfele sem volt, de amikor igen, akkor is mindig jelentős fölénnyel nyert. – Egyszer abba kell hagyni – indokolta döntését a 67 esztendős politikus.


Ezzel egy három évtizedes politikai karrier fejeződik be. Martonosi Makón volt képviselő-testületi tag, megválasztották a megyei közgyűlésbe és két ízben parlamenti képviselőnek is, majd 13 esztendővel ezelőtt fordult a kisközösségi munka irányába. Azt mondja, jó szívvel válik meg a maroslelei polgármesteri széktől, hiszen a visszajelzések szerint nem dolgozott rosszul. – A leginkább annak örülök, hogy a faluban sikerült egységet teremteni. Nincsenek villongások, egy irányba húz a képviselő-testület és a lakosság is – mondja. Ennek az összefogásnak az eredményeként persze fejlődött is a falu szépen, nagyon sok beruházás valósult meg, és most is folynak ilyenek. Martonosi szerint épp az a szép a polgármesteri hivatásban, hogy mindig van tennivaló, a munka soha nincs befejezve.


Október után – úgy tervezi – több időt fog tölteni szeretteivel, mint korábban, felújítja makói otthonát és rendezgeti majd az utazásai során készült fotókat. Persze nem fog teljesen elszakadni Maroslelétől: ha megkérik rá, szívesen segít majd utódjának. Amikor rákérdeztünk, nem mondott konkrét nevet, kinek adná át szívesen a stafétabotot. – Szerencsére több tehetséges, szorgalmas fiatal is van a faluban, aki alkalmas erre a munkára – mondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!