Makó és környéke

2010.11.17. 19:55

Még a héten elkészül az új makói buszpályaudvar

Hétvégére elkészül Makó új autóbusz-pályaudvara, amelyet félig már használatba is vett a Tisza Volán az utasokkal együtt.

Bakos András

A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból. Az önrészt a vállalat adta, a pályázatot az önkormányzat írta és nyerte meg. Az új buszpályaudvart kedden 11 órakor adják át hivatalosan.

Emlékjegy

„Szeged, Cipőgyár–Makó, ABC" – ez áll legalább másfél évtizede a helyközi autóbuszjegyen. A cipőgyár már régen megszűnt, a Szeviép költözött a helyére. A buszsofőr azt mondja, azért nem programozták át a jegykiadó gépeket, mert a cipőgyár, ha üzemnek nem is, megállóhelynek legalább megmaradt. Ez szép, de az is következik belőle, hogy a felszámolás alatt álló Szeviépnek esélye sem maradt arra, hogy fennmaradjon, legalább egy emlékbuszjegyen.

A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból.Fotó: Bakos An

A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból.Fotó: Bakos András

Címkék#busz#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!