Makó és környéke

2017.08.25. 13:08

Még mindig nem folyik a Nagyér

Makó - A csatorna kotrása után azt várják a Nagyér mentén lakók, hogy az átereszeket is tisztítsák ki. A makói városháza ígéri, hamarosan ez is meglesz.

Szabó Imre

Nem marad el, csak várni kell még rá egy kicsit – nyugtatta meg lapunkat a városháza azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy átmossák-e a makói Nagyér-csatorna átereszeit.


Mint megírtuk, a környéken lakókat évek óta orrfacsaró bűzzel kínzó csatornát augusztus elején kotortatta ki az önkormányzat. Egy magánvállalkozó végezte el a munkát egyetlen markolóval, nagyjából egy hét alatt, 2 millió plusz áfáért. A kikotort iszap a csatorna partjára került. Ez kezdetben szinte még büdösebb volt, mint a csatorna eredetileg, később, ahogy elkezdett száradni, a szag enyhült.


 Két hete már egyáltalán nem panaszkodtak a lakók, de egyikük megjegyezte, ha az átereszeket nem tisztítják meg, a csatorna továbbra sem folyik le, a probléma újra és újra jelentkezni fog. Csakugyan: amikor tegnap ott jártunk, azt láttuk, hogy alig-alig csordogál a víz.


A városházán megtudtuk, az átereszeket azután kotorják ki, hogy a partról elszállították az iszapot – amikor az teljesen megszáradt. Tegnap úgy láttuk, ez eltarthat egy darabig: az alsóbb rétegek még nedvesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!