Makó és környéke

2012.12.05. 14:45

Megkérdeztük az olvasót: Utazott már kompon?

Makó - Ezúttal arról faggattuk makói olvasóinkat, hogy utaztak-e már kompon?

Delmagyar.hu

Pópity Alexandra
egyetemi hallgató:
– Még gyerekkoromban, egy üdülés alkalmával, Olaszországban. Odafelé zárt komppal utaztunk, akkor jó idő volt, visszafelé nyitottal, akkor meg vihar, úgyhogy ez utóbbi nem túl szép emlék. Igaz, másokkal ellentétben én nem lettem tengeribeteg.

Katona Péter
ügyintéző:
– Csak egyszer, Calais és Dover között. Ez az egyetemi évek alatt volt. Mivel éjszaka mentünk, majdnem az egészet átaludtam, az viszont szép látvány volt, hogy amikor hajnalban felébredtem, kékes fényben úsztak az amúgy hófehér sziklák.

Kiss Mária
nyugdíjas adminisztrátor:
– Még soha, csak hajókiránduláson vettem részt – ennek is több mint tíz éve már. Akkor egy tíznapos nyaraláson voltam Görögországban, és az Égei-tenger szigetei között hajókáztunk. Azért egyszer, alkalomadtán a kompot is kipróbálnám.

Mátó Erzsébet,
a József Attila Városi Könyvtár igazgatója:
– Igen, többször is. A csongrádin például egy kirándulás alkalmával, de komphajón is, Norvégiában, ahol a 80-es évek elején jártam, illetve Szicíliában. Kellemes komppal utazni, és praktikus vízi járműnek is tartom egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!