Makó és környéke

2016.05.26. 10:50

Megmentője fogadta örökbe Mázlit

Az önkéntesek az utolsó pillanatban megmentették, klárafalvi megtalálója pedig örökbe fogadta Mázlit. A kutya csupa seb volt, enni sem tudott, most viszont vidáman szaladgál egész nap.

Szabó Imre

– Nagyon kedves, barátságos kutyus, hamar megszerettük – mondta a klárafalvi [namelink name="Mezei Róbert"] a makói állatvédők által megmentett kóbor kutyáról. Róbert volt az, aki egy munkáscsapat tagjaként a makói Ószegedi úton utazva felhívta az állatvédőket. Az egyévesnél fiatalabb állat lényegében haldoklott, inni-enni sem tudott már, mert a nyakába teljesen belenőtt a nyakörv, meg a hozzá tartozó nagy méretű fémcsat; a nyaka felpüffedt, bűzös sebek borították. Sikerült megfogni, majd állatorvoshoz vinni, ahol altatásban kellett megműteni (2016. április 7.: Megmentették Mázli életét).

Most hat kutya vár gazdára


Az állatvédők szerették volna, ha kiderül, ki volt Pocok eredeti gazdája, de nem tudták meg, így felelősségre sem vonhatják az illetőt. Kaskötő Gizella, a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület programvezetője hozzátette, 2 kutyát a hétvégén adtak örökbe, 6 pedig még gazdára vár – őket jelenleg egyesületi tagok fogadták be átmenetileg. Menhelyük még mindig nincs, továbbra is keresnek olyan városszéli tanyát, ahol ezt kialakíthatnák.


A kutyát átmenetileg egy klárafalvi állatvédő fogadta be, onnan került aztán Mezeiékhez. Az első befogadó Mázlinak nevezte el – új otthonában a Pocok névre hallgat. Itt épp szükség volt egy játékos, ugyanakkor házőrzőnek is alkalmas kutyára – gazdái ugyanis nap közben dolgoznak, és előző házi kedvencüket valaki megmérgezte.

 

Ennek a kutyának mázlija volt: új családra lelt.

Ennek a kutyának mázlija volt: új családra lelt.

Amikor meglátogattuk Róbertet és párját, Erzsébetet, valamint fiukat, Márkot, a kutya vidáman szaladgált az udvaron. – Elcsatangolni többet nem fog: vigyázunk rá – ígérte Róbert. Azt is elmondta: a kutyus nyaka meggyógyult, már a nyakörvet is elfogadja – erre szükség is van, mert minden este sétálni viszik a faluban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!