Makó és környéke

2016.10.13. 19:55

Megszavazták a 40 milliót a Galamb József iskolának

A jövő évi költségvetés terhére 40 millió forinttal támogatja a makói önkormányzat a Galamb József iskola oktatási központjának kialakítását.

M. K. E.

123 millió forint hiányzik a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola országosan egyedülálló projektjének megvalósításához. Egy olyan oktatási központot alakítanak ki, amely a fenntartható életmódot és a megújuló energiák felhasználását népszerűsíti. A beruházás érint egy önkormányzati ingatlant is, ahol egy 100 KW-os kiserőművet létesítenének. Az önkormányzat korábban hozzájárult ehhez, mint ahogy ahhoz is, hogy a 15 százalékos pályázati önerő felét, közel 18 millió forintot biztosítja az iskolának. A Földművelési Minisztérium szeptember végén azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a projekt, az elnyert támogatáson túl, még bruttó 123 millió forintos támogatást igényel. Az összeg kétharmadát a Földművelésügyi Minisztérium más minisztériumokkal összefogva biztosítja, a fennmaradó 40 millió forintot pedig az önkormányzattól kérik. A csütörtöki rendkívüli ülésen a képviselők a jövő évi költségvetés terhére szavazták meg a projekthez ezt az összeget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!