Makó és környéke

2019.08.22. 17:53

Megújult csapatot indít a Fidesz Makón

Bemutatta makói önkormányzati képviselőjelöltjeit a Fidesz - az új csapat csak részben azonos a régivel, többen búcsúznak a városházától.

Munkatársunktól

– Új lehetőségek előtt áll a város, ezért kell a megújulás – mondta a Fidesz makói jelöltbemutató sajtótájékoztatóján Lázár János választókerületi pártelnök. Úgy fogalmazott, ha a makóiak összefognak, az elkövetkező 10 évben a hasonló lélekszámú magyar városok közül Makó benne lehet a legjobb tízben, utolérve egy ugyanekkora osztrák kisváros színvonalát.

 

 A Fidesz makói jelöltjei Lázár János társaságában. Fotó: Szabó Imre

A Fidesz makói jelöltjei Lázár János társaságában. Fotó: Szabó Imre


– Ma a nagyvállalatok itt egyszerű, alacsony bérű munkát kínálnak. Mi azt szeretnénk, ha a turizmus révén nagyobb hozzáadott értékű, magasabb fizetést biztosító munkahelyek is létrejönnének és az önkormányzat saját adóbevételeinek köszönhetően függetlenedhetne a mindenkori kormánytól – mondta a honatya. Ennek érdekében fejlesztik, bővítik a fürdőt, uszodát szállodákat építenek, támogatják a szálláshelyek létesítését.


A Fidesz jelöltjei a választókerületek sorrendjében Kovács Sándor nyugdíjas, Mágori András vállalkozó, Varga Ferenc gyógyszertár-vezető, Hadik György főorvos, Botlik Anita mentálhigiénés szakember, Székely Ildikó iskolaigazgató-helyettes, Czirbus Gábor pedagógus, Csermák Szilvia vállalkozó. Nem indul újra egyéni körzetében Kádár József, Sánta Sándor és Toldi János; és bár a kompenzációs listát később véglegesítik, az is elhangzott, hogy Weszelyné Véghseő Henriett sem.


Mind Lázár, mind Farkas Éva Erzsébet polgármester megköszönte a távozók eddigi munkáját. Farkas, aki – mint korábban megírtuk – újra indul a polgármesteri tisztségért, arról beszélt, hogy szeretné folytatni az együttműködés eddigi sikereket megalapozó kultúráját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!