Makó és környéke

2016.07.03. 17:40

Mics és gőzgombóc is készült a palotai szakácspárbajon

48 csapat vett részt a hétvégi csanádpalotai gasztronómiai fesztiválon, amelyen a polgármester is fakanalat ragadott. Volt küzdősport- és lovasbemutató is.

Sz.I.M.

– A mi pörköltünk a fűszerezése miatt egyedi. Többet nem árulok el, de azt megsúgom, sokkal több köménymagot használunk, mint szokás, és van egy otthonról hozott, saját vadas-fűszerkeverékünk is – avatott be a padéi bográcsos marhapörkölt titkába a 6 fős délvidéki csapat szakácsa, Nagy Tibor. Az övék volt a szombati csanádpalotai gasztronómiai fesztivál egyik határon túlról érkezett társasága, de a 48 csapat között voltak mások is külföldről – a szabadtéri sütő-főző versenyen többek között a híres-neves sülthús-féleség, a mics, illetve a romániai Nagylak szlovák nemzetiségű asszonyai által készített gőzgombóc illata keveredett a különböző pörköltféleségekével.

Galéria kép


Fakanalat ragadott Csanádpalota polgármestere, Kovács Sándor is. Egyszerre három bográcsban rotyogott az étel, marhát, sertést és birkát is főzött, valamennyit saját, egyedi recept alapján. Mint bevallotta, az utóbbi a kedvence, és egyébként is szeret a szabadban szakácskodni. Ezúttal 120 embert vendégelt meg a főztjével. A jó hangulatú találkozó főkóstolója Bernáth József séf volt.


Hat évvel ezelőtt rendezték meg az első csanádpalotai gasztronómiai fesztivált. Az ideit küzdősport- és lovasbemutató, valamint néptáncosok fellépése is színesítette, és közben a résztvevők tájjellegű alföldi borokat is kóstolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!