Makó és környéke

2014.12.05. 21:21

Műemlékből új táncterem

Makó - Kívül-belül szemet gyönyörködtető lett az egykori Bajza-iskola 1906-ban épült, Erdei Ferenc téri, helyi műemléki védelem alatt álló épülete, amelyben az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület alakított ki tánctermet.

Munkatársunktól

Az egyesület társastáncoktatással foglalkozik, és éppen húszéves – a táncosokkal Sütő Eleonóra diplomás táncpedagógus foglalkozik 3 korcsoportban. Rendszeresen járnak versenyekre, eredményeikre joggal büszkék. Az új táncterem kulcsát [namelink name="Gera Zoltán"] elnöknek a kivitelező Első Fűtés Kft. ügyvezetője, Nagy Csongor adta át tegnap; köszöntőt mondott [namelink name="Czirbus Gábor"] alpolgármester, majd [namelink name="Kondrát Zoltán"] református lelkész áldotta meg az épületet.

Mint megírtuk, az épület felújítására tavaly novemberben nyert pályázati támogatást a civilszervezet, a 48,8 milliót fordították a beruházásra. Az átalakítás terveit [namelink name="Szuda György"] készítette el. A korábban erősen lepusztult épület homlokzata is visszanyerte eredeti formáját, a város egyik éke lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!