Makó és környéke

2011.09.20. 22:09

Nagyszentmiklósi tévé - makói segítséggel

Makó - A Maros-parti város tévéseinek szakmai segítségével indult el nemrégiben a romániai Nagyszentmiklóson 4 fős stábbal a helyi televízió – tájékoztatta lapunkat a makói városi tévé ügyvezető igazgatója, Rácz Csaba.

Munkatársunktól

Induláshoz nyújtott segítségüket a nagyszentmiklósi polgármester, [namelink name="Iosif Oncu"] külön is megköszönte a stúdió avatásakor.

Mint korábban megírtuk, a Makótól alig 30 kilométerre lévő, 13 ezres lélekszámú város média iránt érdeklődő fiataljai 5 évvel ezelőtt vették fel a kapcsolatot a makói kollégákkal. Több alkalommal jártak Makón, ahol nemcsak oktatáson vettek részt, de dolgoztak is – legutóbb a hagymafesztiválon forgattak, illetve közreműködtek az utómunkálatokban. A szakmai képzésre, illetve a technikai felszerelések beszerzésére közös, uniós pályázatok révén szereztek pénzt.

A nagyszentmiklósi televízió munkatársai Buzás Péter makói polgármestert faggatják. Fotó: SZABÓ iMRE

A nagyszentmiklósi televízió munkatársai Buzás Péter makói polgármestert faggatják.
Fotó: Szabó Imre

A nagyszentmiklósi televízió első adását szeptember 2-án, az ottani városnap alkalmából láthatták az ott élők. Egyelőre szombatonként, délután 5-től 7-ig sugároznak – a műsort másnap, ugyanebben az időpontban megismétlik. Többek között hírösszeállításokat, stúdióbeszélgetéseket, kulturális és egyházi témájú riportokat tűznek műsorra. A tévé működési költségeit egyelőre a helyi önkormányzat finanszírozza, tervezik azonban azt is, hogy reklámbevétellel egészítik ki büdzséjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!