Makó és környéke

2019.04.19. 18:18

Négy év után vége a vízműnyomozásnak

Lezárult a nyomozás a Makó-térségi Víziközmű Kft.-vel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrök nem találtak bűncselekményt. A munkát februárban befejezték, de a cég végelszámolója panaszt jelentett be a lezáró határozattal szemben. Most jogerőre emelkedett a döntés: vége.

Bakos András

Makó és a környező községek egykori ivóvíz-szolgáltatója ügyében 2015-ben tett feljelentést a makói önkormányzat vezetése, ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. A gyanút megalapozatlannak mondta a cég vezetése.


A részletekről többször írtunk. Nyomozott az ügyészség, aztán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, majd a Bács-Kiskun megyei rendőrök. A vizsgálat határidejét 11-szer hosszabbították meg. 2017-ben a nyomozó ügyészség már megszüntette az eljárást, mert nem találtak bűncselekményt, a végelszámoló azonban akkor sem volt elégedett a nyomozók és szakértők munkájának végeredményével. Panaszának akkor még helyt adtak.

 

2015-ben tett feljelentést a makói önkormányzat vezetése ismeretlen tettes ellen.


A múlt héten feltettük kérdésünket a végelszámolónak és a makói önkormányzat vezetésének az újabb fejleménnyel kapcsolatban. Válaszukat közölni fogjuk. Információink szerint a városnak van jogi lehetősége arra, hogy a négy éve tartó vizsgálat eredménye ellenére bizonyítsa állításainak igazát – magánvádas büntetőügyben, közvetlenül a bíróságon.


Bármi is történik, a kft. nem adósságot hagy Makóra. Egy tavalyi képviselő-testületi előterjesztésből az derül ki, hogy a végelszámolás költségeinek levonása után az önkormányzatot több mint 100 millió forint likvid pénzeszköz illeti meg, 5 és fél millió forint követelés, valamint 30 millió forintnyi ingó-ingatlan vagyon, 2018-as könyv szerinti értéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!