Makó és környéke

2016.06.29. 14:50

Negyedszer hosszabbították meg a nyomozást

Makó - Legközelebb az 56-os forradalom hatvanadik évfordulóján derülhet ki, mi történt a Makó-térségi Víziközmű Kft.-nél.

Bakos András

A céggel kapcsolatban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen tavaly – az ügyről rendszeresen beszámoltunk lapunkban. A nyomozás határidejét meghosszabbították: először február 23-áig, másodszor május 23-áig, majd június 23-áig. Most Szanka Ferenc csoportvezető ügyész, szóvivő kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, „a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség által felügyelt nyomozás határidejét a Csongrád Megyei Főügyészség 2016. október 23. napjáig hosszabbította meg".

 

Farkas Éva Erzsébet tavaly tett feljelentést. Fotó: Kuklis István

Farkas Éva Erzsébet tavaly tett feljelentést. Fotó: Kuklis István

Az ügynek köze van a politikához is. [namelink name="Farkas Éva Erzsébet"], Makó polgármestere tavaly májusban tett feljelentést, miután az önkormányzatnál úgy találták, a víziközmű kft.-nél 2011 és 2013 között túlságosan sok jutalmat és prémiumot fizettek, és több munkát kiszerveztek, olyan vállalkozásoknak is, amelyeket a cég dolgozói hoztak létre. A kft. korábbi vezetése viszont kitart amellett, hogy mindig a taggyűlés utasításai alapján működött a vállalat, nem voltak törvénytelen, indokolatlan kifizetések, és a kiszervezett munkákat így gazdaságosabban lehetett elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!