Makó és környéke

2019.04.24. 21:20

Nem ítélték el Márki-Zayt

A várakozásokkal ellentétben nem hirdettek ítéletet szerdán abban a perben, amit Szabó Bálint szegedi jogász indított Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekménye miatt. Szabó a feljelentést azért tette meg, mert Márki-Zay a vásárhelyi televízióban egyebek mellett elítélt bűnözőnek nevezte őt.

Munkatársunktól

Szabó Bálint a makói járásbíróságon igazolta, hogy büntetlen előéletű, ezért a bíróságtól kérte a bűncselekmény megállapítását, valamit hogy kötelezze a vásárhelyi polgármestert 3 millió forint sérelemdíj megfizetésére. Ítélet azért nem született, mert Márki-Zay ügyvédje viszontvádat nyújtott be Szabó ellen egy, a K-Art ügyben róla tett kijelentése miatt. Ezt ugyan a bíróság elutasította, de ezt Márki-Zay jogi képviselője útján megfellebbezheti. Sőt, a későbbi tárgyalásokon is előállhat újabb viszontvádakkal, amelyeket a bíróság ismét köteles lesz külön-külön vizsgálni. 


A következő tárgyalási napot július 1-re tűzték ki, de az előbbiekben kifejtettek miatt akkor sem biztos, hogy lesz ítélet. Az eljárás az egyértelmű helyzet ellenére egészen addig húzódhat, amíg a bíróság úgy nem találja, hogy az esetleges újabb és újabb viszontvádak kimerítik a rosszhiszemű pervitel tényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!