Makó és környéke

2009.04.01. 21:06

Nem kapkodnak a Korona étterméért

Makó - A makói önkormányzat még február elején egyszerre kínálta bérbe a Korona éttermét, a kaszinót, valamint a Bérpalota cukrászdáját. Egyelőre csak a cukrászdára jelentkezett valaki, vele most folynak a tárgyalások, nem nyilvános a kiléte. A másik két üzlethelyiségre a város pénteken újból közzéteszi ajánlatát, hátha most kell valakinek.

Kormos Tamás

Február elején számoltunk be arról, hogy a makói önkormányzat egyszerre keres új üzemeltetőt a Bérpalota cukrászdájába, a Korona éttermébe, valamint a kaszinóba. A város február 27-éig várta az ajánlatokat. A kaszinóra és az étteremre nem jelentkezett senki, a cukrászdának viszont új bérlője lehet.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint a bérpalotai egykori Lélek – az államosítás után Hóvirág – Cukrászdára akadt jelentkező. Mivel most zajlik a szerződések megkötése, aláírása, egyelőre nem nyilvános az új bérlő kiléte.

A másik két üzlethelyiséget újból megpróbálja kiadni az önkormányzat. Ennek érdekében pénteken közzé is teszik ajánlattételi felhívásukat.

A 309 négyzetméter alapterületű kaszinóra és az összesen 826 négyzetméter alapterületű Korona étteremre, illetve konyhájára április 9-éig lehet jelentkezni.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
Az ajánlatokat a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási és beszerzési irodájához kell benyújtani, és itt vehető át maga az ajánlattételi anyag is, amely tartalmazza a kiírás részletes feltételeit és a két ingatlan legfontosabb jellemzőit. A kaszinóban korábban egy elektronikai szaküzlet működött, de a bolt saját, új helyiségbe költözött. Ez az ingatlan leghosszabb ideig mozinak adott otthont.

A kaszinó épületét ebben a körben nem sikerült kiadni. Fotó: Karnok Csaba

A kaszinó épületét ebben a körben nem sikerült kiadni.
Fotó: Karnok Csaba

A két vendéglátóhely bérlői hasonló okok miatt hagytak fel az üzlettel: nem érte meg tovább működtetni. A város vezetése abban bízik, hogy az új fürdő megépültével több vendég érkezik a városba, így növekedhet a központban lévő vendéglátóhelyek forgalma is.

Üresen álló ingatlanok

A fent említett három üzlethelyiségen kívül több önkormányzati ingatlan is üresen áll Makón. Így például az egykori rendőrség – amelyet az 1-es posta átalakításának idejére a város átadna a Magyar Posta Zrt.-nek –, a tüdőosztály épülete. Ezek esetében pedig befektetőkre vár az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!