Makó és környéke

2013.10.17. 21:51

Nem lesz Makón filmforgatás

Makó - Kikerült a Fazekas Lajos rendező-operatőr által megálmodott kalandfilmsorozat tervezett helyszínei közül Makó, így a városban nem lesz forgatás.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Megírtuk: a hasonló nevű 56-os makói rendőrkapitány fia, akinek neve a Kisváros kapcsán is ismerős lehet, egy hasonlóan mozgalmas sorozatot álmodott meg Kezdő végzősök címmel. Az alapötlet szerint a széria frissen végzett fiatal rendőrök kalandjait mutatta volna be 12 különböző helyszínen, egyenként 52 percben.

Az egyik részt a tavalyi tervek szerint Makón forgatták volna, ez ügyben [namelink name="Usztics Mátyás"] producer társaságában tárgyalt is [namelink name="Fazekas Lajos"] a városházán. Egy filmet egyébként már készített ifjúkora városában: 2005-ben a Vidéki srácok című dokumentum-játékfilmet, amelyben az 56-os szabadságharc makói eseményeit örökítette meg – ő gimnazistaként a forradalmi események egyik szervezője volt. A három, egyenként 30 perces epizódból álló alkotást a forradalom 50. évfordulóján, 2006-ban mutatta be a Duna Televízió.

Tavasszal arról számoltunk be, hogy a kalandfilmsorozat makói epizódjának forgatására idén már biztosan nem kerül sor, csúszik a munka – mostanra viszont kiderült, később sem jön a stáb a hagymavárosba. Fazekas Lajos lapunknak elmondta: a köztévé a sorozatot megkurtította és teljesen átírta, egy csupán két részes, amerikai stílusú akciófilm lesz belőle, amelyben ő operatőrként dolgozik. A munka egyébként már elkezdődött, a közelmúltban Horvátországban forgattak, hamarosan pedig a pápai katonai repülőtér lesz a helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!