Makó és környéke

2019.06.09. 23:06

Országzászlót avattak Makó-Rákoson

Pünkösdvasárnap idén is megtartották a hagyományos tanyanapot Makó-Rákoson. Az ünnepségsorozat fénypontja az itteni országzászló újjáavatása volt.

Munkatársunktól

A Makót övező, egykor igen népes tanyavilág egyik központjában, Rákoson 1943 május 23-án avatták fel az itteni országzászlót. Ezt 1994-ben újraállították, a mostani tanyanap tiszteletére pedig a város önkormányzata felújította és újraavatta. A polgármester, Farkas Éva Erzsébet ezt mint felkiáltójelet jellemezte, amely az összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet. A trianoni tragédiára emlékeztető zászlótartó, amit Kotormán István lelkész meg is áldott, az ünnepi alkalomra angyalos címerrel ékesített új lobogót kapott, amit a programsorozat helyi fő szervezője, Martonosiné Görbe Erzsébet közreműködésével Kádár József önkormányzati képviselő, gazdaköri elnök vont fel.


Az egész nap tartó programsorozat fő helyszíne kicsit arrébb, a sportpályán és környékén volt, ahol kirakodóvásár, jóféle étel-ital és szórakoztató rendezvények sokasága várta a rákosiakat, illetve az innen elszármazottakat. Farkas Éva Erzsébet lapunknak elmondta, az önkormányzat számára fontosak a Rákoson élők, ezért életüket igyekeznek megkönnyíteni. Ezt a célt szolgálja részben saját erőből, részben pályázati forrásból a tanyák elektromos árammal való ellátása, az Igási és Rác út, illetve a Kossuth utca felújítása, valamint a helyi közösségi ház hamarosan várható rendbe tétele. Zajlanak emellett az egyeztetések az egyházmegyével annak érdekében, hogy a tanyavilág szellemi központját jelentő bogárzói templom épülete is megújulhasson bő száz esztendő után. 

 

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!